Kip­ge­hakt­bal­le­tjes met broc­co­li & bloem­kool­pu­ree

Ingrediënten 4 personen:

55 g ongezouten walnoten | 800 g bloemkoolroosjes | 40 g verse selderij | 300 g scharrel kipgehakt | 2 el mosterd | 3 el milde olijfolie | 400 g broccoliroosjes | 800 g cannellinibonen in blik

Bereiding:

Rooster de walnoten in de koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak ze grof. Halveer ondertussen grote bloemkoolroosjes en kook in 10 min. gaar. Snijd de selderij fijn. Meng het kipgehakt met de helft van de selderij, de helft van de mosterd en peper. Draai er met vochtige handen 12 balletjes van (per 4 personen). Verhit de olie in de hapjespan en bak de gehaktballetjes in 8 min. gaar. Keer regelmatig. Kook ondertussen de broccoliroosjes 3 min. en giet af. Doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Giet de bloemkool af en stamp met de cannellinibonen, de rest van de selderij en de rest van de mosterd grof met de pureestamper. Breng op smaak met peper. Verdeel de bloemkoolpuree over de borden en verdeel de broccoli-roosjes en gehaktballetjes erover. Bestrooi het gerecht met de walnoten.

#koolhydraatarmrecept #lekkerenvullend